11 dec. 2012 | 12:00

Microsoft Office pentru iOS este confirmat oficial

ACTUALITATE
Microsoft Office pentru iOS este confirmat oficial

In urma cu o luna aveam informatii sigure, dar neoficiale, legate de Microsoft Office pentru IOS. Acum, intr-un mod obscur, Microsoft a confirmat o versiune de Office pentru iPhone si iPad.

Office for iPhone

Pe pagina de suport a Microsoft Romania apare referinta de mai sus: Se aplica la Office Mobile for Iphone, Excel for iPad, PowerPoint for iPad. Acest eveniment are loc in conditiile in care pana in acest moment Microsoft a refuzat sa confirme sau sa infirme in vreun fel ca lucreaza la o versiune de Office pentru iDevice-uri.

TheVerge a anuntat inca de acum o luna ca Microsoft Office va fi disponibil ca o aplicatie gratuita pentru iOS si Android. In principiu aceasta va oferi posibilitatea de a vizualiza documente, in timp ce partea de editare si creare a acestora va fi disponibila contra cost. Mai exista o posibilitate ca Office Mobile pentru iOS sa permita lucrul gratuit cu pana la 25 de fisiere atat pe parte de editare cat si de creare de documente, numar dupa care utilizatorul sa fie taxat. Se discuta de taxe unice, de abonamente pentru versiunea de Office pentru iPhone si de abonamente pentru Office pentru PC care se vor aplica si pe iOS sau Android.

Indiferent ce versiune de tarifare va fi cea finala, nu mai avem foarte mult de asteptat. In luna februarie 2013 va fi disponibila o versiune de iOS si in luna mai a aceluiasi an va veni aceeasi suita de aplicatii, si pe terminalele utilizatorilor de Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele