03 ian. 2012 | 13:00

Microsoft nu mai ofera jailbreak pentru Windows Phone 7

ACTUALITATE
Microsoft nu mai ofera jailbreak pentru Windows Phone 7

ChevronWP7, aplicatia aprobata de Microsoft in urma cu doua luni pentru a facilita jailbreak-uri oficiale pentru telefoanele cu Windows Phone 7, nu mai este disponibila. Desi aceasta era vanduta la 9$ per deblocare, se pare ca Microsoft nu a aprobat decat un numar limitat de astfel de operatii.

Dezvoltatorii din spatele ChevronWP7 au declarat ca intelegerea initiala cu Microsoft era sa ofere 10.000 de „tichete” de jailbreak, iar acestea tocmai s-au epuizat. De altfel, se pare ca negocierile pentru o noua runda de deblocari nici macar nu au inceput, insa nu ies din discutie. Este doar un aspect pe care nici echipa Chevron, nici Microsoft nu l-au gandit in avans. Aceasta situatie ii lasa pe cei dornici de libertate totala pe propriul telefon cu Windows Phone 7, fara o solutie tocmai ieftina.

Singura alternativa la aceasta metoda este inscrierea dispozitivului respectiv in programul AppHub, disponibil celor care vor sa dezvolte aplicatii pentru aceasta platforma, insa vine cu un pret mult mai piperat: 99$. Din fericire insa, cei care au putina rabdare ar putea sa iasa in castig, intrucat reprezentantii Chevron sunt optimisti in ceea ce priveste renegocierea contractului.