09 oct. 2012 | 10:30

Microsoft Franta da jos cateva site-uri, din greseala

ACTUALITATE
Microsoft Franta da jos cateva site-uri, din greseala

In luna iulie a acestui an, mai multe site-uri obisnuite, unele apartinand chiar unor trusturi de presa serioase, au disparut din Google dintr-o greseala a diviziei franceze din cadrul Microsoft.

Microsoft France DMCA BBC Wikipedia

O cerere de tip DMCA (Digital Millenium Copyright Act) a fost inaintata in urma cu cateva luni de catre Microsoft Franta celor de la Google. Desi astfel de practici nu sunt neobisnuite, in acest caz particular s-a efectuat o greseala majora. Lista respectiva includea, dintr-o greselea umana sau de calculator, site-uri precum Bbc.co.uk, Washingtonpost.com, CPA.gov, Wikipedia.org, Techcrunch.com si nu numai. Dupa cum vedeti, lista site-urilor care erau acuzate ca ar incalca dreturi de proprietate legate de Windows 8 Beta au legaturi inexistente cu noul sistem de operare Microsoft.

Chiar si daca la un anumit nivel eroarea a fost perceputa ca o gluma proasta, urmarile nu au mai fost deloc amuzante. In cazul site-urilor populare precum BBC sau Wikipedia, Google refuza instant sa le scoata din index. Din nefericire, site-uri mai putin cunoscute au intrat in nefiinta pe cel mai important motor de cautare dintr-o greseala.

Prin natura lor, astfel de acuzatii de tip DMCA sunt foarte grave si in universul online actual au repercusiuni foarte mari. Pe de alta parte insa, daca nu vor incepe sa fie monitorizate si de catre oameni sesizarile facute de roboti altor roboti, acestea vor avea un impact si mai dezastruos asupra continutului accesibil prin Internet.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele