16 apr. 2012 | 15:57

Microsoft, fondatorul unei companii Open Source?!?

ACTUALITATE
Microsoft, fondatorul unei companii Open Source?!?

Microsoft Open Source Technologies nu este exact genul de companie care are un sens. Software-ul Open Source si Microsoft, ce legatura au?

De ce ar crea Microsoft o companie Open Source? Nu reusesc inca sa imbratisez acest concept. La prima vedere ai crede ca este o gluma, cateva incursiuni in software-ul de astazi observam ca Microsoft detine o serie de standarde Open Source, precum si interese de operabilitate care vor fi organizate in cadrul noii companii. De exemplu, e vorba de contributia gigantului pentru W3C (World Wide Web Consortium) in special in segmentul HTML5 si de asemenea in recent mentionatul HTTP 2.0, precum si participarea sa in DTMF, OASIS, standarde ce isi vor gasi un camin la Microsoft Open Technologies.

In cadrul anuntului de infiintare a companiei, Microsoft a mentionat ca se va implica in afara lui Open Source Technologies, in comunitati ca Apache Software Foundation sau Outercurve Foundation. Totusi subsidiara nou creata va oferi o structura pentru a stabili linia de demarcatie intre software-ul proprietar, standardele open source si software-ul de acest tip.

In esenta, Microsoft a recunoscut importanta software-ului Open Source si nu se poate abtine sa nu detina si o mica parte din acest segment, care este de fapt al tuturor. Voi ce parere aveti?