22 ian. 2012 | 11:54

Membrii UE sunt din ce in ce mai entuziasmati de cumparaturile online

ACTUALITATE
Membrii UE sunt din ce in ce mai entuziasmati de cumparaturile online

EU online

Intr-un secol care prezice din ce in ce mai mult moartea chioscului de la colt, un nou studiu anuta ca in Uniunea Europeana cei mai multi dintre noi prefera sa cumpere direct din confortul caminului, adica online. Studiul a fost realizat de Kelkoo.

In 2012 se vor cheltui pana la sfarsitul anului nu mai putin de 232 miliarde euro, in conditiile in care anul trecut s-au masurat deja cu 16% mai putin. Astfel, in 2011 comerciantii online au incasat 200 miliarde euro. In ceea ce priveste incasarile comerciantilor din mediul clasic, adica magazine, supermarketuri si chioscuri, in 2012 acestia vor incasa doar cu 1,8% mai mult ca anul trecut. Chiar daca aceste cifre vi se par foarte mari, aveti in vedere ca in 2011 s-au cheltuit online doar 7,8 procente din toti banii cheltuiti pe cumparaturi.

In fruntea clasamentului la adoptarea mediului online ca mijloc de shopping, pe primele locuri se afla Anglia, Germania si Franta, ceea ce nu cred ca va surprinde. Tarile mentionate au reprezantat 71% din piata comertului online anul trecut.