07 ian. 2012 | 11:30

MasterImage si noile panouri 3D pentru smartphone-uri si tablete, la CES 2012

ACTUALITATE
MasterImage si noile panouri 3D pentru smartphone-uri si tablete, la CES 2012

Masterimage

Chiar daca panourile 3D fara ochelari nu au facut furori pre-CES anul acesta, situatia pare sa schimbe intr-un ritm extrem de rapid.

MasterImage 3D – producator de panouri cu diferite afinitati – a dat deja publicitatii un comunicat de presa in care lauda doua noi panouri pentru dispozitive portabile care vor ajunge la CES anul acesta.

Ambele panouri sunt capabile de afisarea continutului 3D fara ajutorul ochelarilor si ambele folosesc tehnologia matricei de celule parallax pentru a genera respectivul efect.

Primul panou are 4,3 inci in diagonala si este capabil de afisarea continutului 3D la o rezolutie 720p. Avand in vedere ca exista deja cateva smartphone-uri pe piata cu panouri 3D, nu va dura mult pana vor fi si acestea integrate in alde HTC EVO 3D.

Pe partea de tablete, aceeasi companie a anuntat un panou de 10,1 inci WUXGA (1920 x 1200) capabil de asemenea sa afiseze imagini in 3 dimensiuni. Daca sunteti suficient de norocosi sa ajungeti la CES saptamana viitoare, demourile cu aceste panouri vor fi realizate cu un set de dispozitive propulsate de procesoarele OMAP4430 si OMAP4460 ale celor de la Texas Instruments. Pe partea de sistem de operare va fi folosit Android-ul.

Ramane ca cineva avizat sa arunce o privire peste aceste panouri si sa-si dea cu parerea, pana acum experientele 3D fara ochelari nu prea au fost fara dureri de cap.