25 iul. 2012 | 11:00

Lytro isi aduce aminte de Windows

ACTUALITATE
Lytro isi aduce aminte de Windows

Pana in acest moment, orice posesor al unei camere foto Lytro era obligat sa detina un Mac pentru a-si descarca pozele. Situatia s-a schimbat, cel putin pentru posesorii unui computer cu Windows pe 64 de biti.

Lytro

Prima camera capabila sa capteze intregul camp luminos, Lytro, este un dispozitiv care ajuta la realizarea unor imagini unice. Din pacate, posibilitatea de a descarca si procesa respectivele imagini era destinata, pana azi, exclusiv utilizatorilor de sisteme cu Mac OS X. Incercand sa atraga si mai multi clienti, pe site-ul companiei Lytro a publicat astazi versiunea de Windows a aceleeasi aplicatii.

Marea tevatura legata de aceasta aplicatie vine din faptul ca nici un alt program nu putea descarca sau vizualiza formatul dubios al fisierelor generate de camera. Datorita posibilitatii de a ajusta punctul de focus si dupa momentul capturii, nu doar inainte, utilitatea unor programe performante, precum Photoshop sau LightRoom era nula.

Ca cerinte de sistem pentru aplicatie si pentru a interactiona cum se cuvinte cu noul format de imagini, aveti nevoie de un procesor minim Core 2 Duo, 2GB RAM, DirectX 10 si Windows Vista sau 7 pe 64 de biti. Desi refuza in continuare sa faca livrari in afara SUA, cu aceasta ocazie compania ofera livrarea gratuita tuturor celor care fac acum comanda la o camera Lytro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele