10 aug. 2012 | 15:30

Lapka iti transforma iPhone-ul intr-un laborator ambulant

ACTUALITATE
Lapka iti transforma iPhone-ul intr-un laborator ambulant

Daca v-ati intrebat vreodata care este nivelul de radiatii la care sunteti expusi sau daca mancarea din farfurie este oraganica, inseamna ca veti fi incantati de noua inventie denumita „Lapka”.

Senzori Lapka

Jucaria consta in patru senzori diferiti, care fac echipa cu o aplicatie speciala pentru iPhone si reusesc sa ne instiinteze cu privire la lumea nevazuta din jurul nostru, transformand smartphone-ul intr-un laborator personal.

Senzorii detecteaz: temperatura, umiditatea, radiatiile, frecventele electromagnetice si nu in ultimul rand cat de organica este masa pe care tocmai ai de gand sa o servesti. Informatiile captate cu ajutorul senzorilor sunt trimise catre telefon, care le traduce si le expune utilizatorilor cu ajutorul aplicatiei special dezvoltate. Dupa cum noteaza si gizmag.com, senzorii beneficiaza de un design cat se poate de complementar cu cel al telefonului Apple, in asa fel incat utilizatorii sa fie pe deplin multumiti.

Pentru moment Lapka este in stadiul de prototip, dar urmeaza sa ajunga pe piata pana la sfarsitul acestui an pentru o suma de aproximativ 220 de dolari. Ramane sa vedem in ce masura astfel de gadget-uri vor reusi sa cucereasca prin „utilitatea” lor sau vor sfarsi in randul device-urilor ambitioase dar fara prea mare priza la public.

Senzori Lapka 2