16 mai 2012 | 15:00

LaCie isi actualizeaza seria de NAS-uri cu modelele 2big

ACTUALITATE
LaCie isi actualizeaza seria de NAS-uri cu modelele 2big

Lacie NAS

Intr-o perioada in care spatiul in cloud devine din ce in ce mai ieftin, LaCie isi actualizeaza seria de dispozitive care va permit sa aveti propriul cloud acasa sub forma unui dispozitiv de tip NAS.

LaCie are noi dispozitive 2big NAS cu elemente demne de toata atentia. Chiar daca estetic vorbim de aceleasi aparate, modelele proaspat lansate includ un nou procesor ARM tactat la 2 GHz si un nou sistem de fisiere. Rezultatul este o crestere de performanta pe partea de throughput de la 60MB/s pana la 100MB/s. Pe langa activitati obisnuite de management de fisiere si acces al fisierelor de la distanta, noile 2big NAS pot fi folosite si pentru download de fisiere torrent fara ca un PC sa fie implicat in procedura.

Tot acum s-a lansat LaCie 2big Network 2, un nou model care promite o scadere a volumului de energie folosit in mod idle cu 90% fata de generatia anterioara. Tot in comun cu modelul anterior noului dispozitiv, 2big Network 2 include suport pentru RAID 0 si 1 pentru a putea oferi utilizatorului atat un maxim de performanta cat si un maxim de siguranta. Pe partea de conectica, desi ducem dorul unui port Thunderbolt, cu siguranta va satisface gusturile majoritatii utilizatorilor cu ajutorul interfetelor Ethernet, eSATA sau USB 2.0.

O particularitate importanta este data si de noul sistem de operare preinstalat pe noile modele LaCie NAS OS 2. Acesta este compatibil cu aplicatia MyNAS pentru iOS, un utilitar ca va ofera acces la fisierele de pe NAS de pe iPhone sau iPad.

2big NAS este disponibil acum atat cu hard disk-uri de pana la 6TB – 650 dolari, cat si fara hard disk-uri – 300 dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele