05 ian. 2012 | 16:44

Kodak mai face un pas mare spre faliment. Trece si de 2012?

ACTUALITATE
Kodak mai face un pas mare spre faliment. Trece si de 2012?

KodakKodak are probleme tot mai mari in se putea sustine pe piata. Situatia nu este noua, insa zilele acestea a inceput discutiile pentru a intra sub protectia legii falimentului, lucru care s-ar putea intampla chiar in aceasta luna sau la inceputul lui februarie, dupa scrie si The Wall Street Journal. Asadar, situatia devine tot mai neagra.

Oricum, compania a avertizat in luna noiembrie 2011 ca ar putea sa nu treaca peste 2012daca nu reuseste sa atraga noi imprumuturi de 500 de milioane de dolari sau sa isi vanda din patente pentru a face rost de bani. Oricum, partea cu patentele este mai dificila, inca de anul trecut din iulie existand eforturi de a gasi un cumparator pentru cele 1.100 de patente digitale.Kodak a inventat camera digitala in 1975, cand unul dintre inginerii sai a dezvoltat un prototip mare cam cat o cutie de pantofi si care capta imagini alb-negru.

Oricum, declinul Kodak a inceput in urma cu aproximativ un deceniu. De ce? Citeste si Cum a ajuns Kodak doar o “amintire” pe hartie?

 Ce parere aveti? Va reusi Kodak sa treaca si de 2012? Ar fi bine sa treaca?