11 feb. 2012 | 11:30

Jocurile de aventuri nu vor mai fi la fel, multumita lui Tim Schafer

ACTUALITATE
Jocurile de aventuri nu vor mai fi la fel, multumita lui Tim Schafer

double-fine-adventure

Daca sunteti pasionati de gaming si ati sesizat ca din ce in ce mai multe sunt de razboi, Tim Schafer a venit cu solutia – altfel de jocuri de aventuri.

Plecand de la premisa ca studiourile de productie au ajuns sa nu mai finanteze jocuri de tip adventure pentru simplul fapt ca ar prefera mai degraba sa bage bani intr-un nou Call Of Duty, creatorul unor jocuri precum Monkey Island, Day of the Tentacle, Psychonauts si Brutal Legend a gasit o solutie alternativa. Pasionat el insusi de jocurile de aventuri, Tim Schafer a gasit cea mai buna metoda pentru a crea un joc pe care si-l doresc fanii.

Practic, utilizatorii vor decide soarta unui joc. Cu ajutorul unui proiect initiat pe website-ul Kickstarter, unul din cofondatorii studioului de productie Double Fine Productions a decis sa permita celor care vor sa dea bani sa ajute la crearea unui joc pentru fani in care ultimul cuvant il vor avea chiar fanii.Practic, el si-a propus sa adune intr-o luna 400.000$, din care 300.000 vor merge catre dezvoltarea jocului in timp ce cealalta 100.000 se va reflecta in documentarea intregului proces. Astfel, orice pasionat de gaming va putea vedea culisele producerii unui joc pentru PC.

Partea cea mai interesanta a venit la 24 de ore de la initierea proiectului, timp in care s-au strans peste 1,3 milioane$. Daca totul merge bine in continuare, jocul ar trebui sa fie gata in luna octombrie a acestui an si va fi disponibil atat pentru PC, cat si pentru Mac. Exista ceva indicatii si pentru platforme gen iOS, Android sau Linux, insa este greu de apreciat daca toate planurile se vor reflecta in realitatea pana la termentul propus.

Filmul de declansare al proiectului il puteti vedea mai jos, iar daca vrei sa investiti ceva bani in acest proiect puteti accesa www.kickstarter.com/projects/66710809/double-fine-adventure.

Double Fine Adventure