27 iun. 2012 | 08:00

Jelly Bean s-a confirmat: va fi Android 4.1

ACTUALITATE
Jelly Bean s-a confirmat: va fi Android 4.1

Android Jelly Bean 1

Desi s-a speculat considerabil in ceea ce priveste numele de prajitura asociat noii versiuni de sistem de operare pentru portabile, cu aproape o zi inainte de Google I/O, insusi campionul motoarelor de cautare a confirmat denumirea de Jelly Bean.

Confirmand numele noii iteratii de sistem de operare, creatorii Android au instalat ca simbol pentru aceasta versiune o statueta in parcul de pe langa sediul Google din Mountain View. Pe langa simbolurile vechilor versiuni, dupa cum se poate vedea si in  imaginea de mai sus, pentru Jelly Bean, Google a instalat un vas asemanator cu un borcan plin de bomboane colorate. Nu stim inca de ce este rasturnat recipientul, dar asta e alta poveste.

Considerat pentru mult timp urmatoarea iteratie majora, Jelly Bean, daca e sa ne luam dupa captura de mai jos, de fapt este Android 4.1, nu 5.0. Daca va uitati atenti la linia de text din captura magazinului virtual Google Play, se si poate vedea „Galaxy Nexus HSPA+ cu Android 4.1 Jelly Bean”. Si imaginea cu smartphone-ul Galaxy Nexus, desi nu este intr-o conditie optima, reuseste sa tradeze cateva caracteristici noi aferente noului OS. Printre acestea se  numara un nou wallpaper implicit si un buton de cautare cu un nou design.

play-storejelly-brean-galaxy-nexus

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele