13 iun. 2012 | 10:00

Incep zvonurile legate de Windows Phone 8

ACTUALITATE
Incep zvonurile legate de Windows Phone 8

nokia-maps-2

Pe 21 iunie va avea loc un eveniment organizat de Microsoft intitulat Windows Phone Summit, prilej cu care presei ii va fi oferit un preludiu legat de ceea ce va insemna urmatoarea versiune majora a sistemului de operare Windows Phone – 8.

Ca in orice situatie de acest gen, cu cateva saptamani inainte de o conferinta incep sa circule zvonuri legate de respectivul subiect. Indiferent cate dintre ele se vor confirma si cateva nu se vor confirma, Windows Phone 8 nu este exceptia de la acest trend.

Nokia Maps va inlocui Bing Maps pe toate dispozitivele cu Windows Phone. In urma acestei tranzitii, Nokia Maps va integra atat un sistem de navigatie 3D, cat si suport pentru accelerare hardware a interfetei. Incercand sa nu arunce tot volumul de informatii agregat pana acum de Bing Maps, este foarte probabil ca Microsoft sa calculeze o medie intre cele doua solutii. Putem sa vedem, de exemplu, informatii in timp real legate de trafic care provin din Bing si sunt afisate pe o solutie cartografica de la Nokia.

Tot in Windows Phone 8 ne asteptam sa vedem o integrare cu Skype, o integrare a unui sistem de plata gen NFC, plus modificari legate de camera foto/video si software-ul aferent. Merita retinut ca Microsoft inca nu are un concurent serios pentru Siri.  Pe partea de hardware ne asteptam la un suport imbunatatit pentru procesoarele multi-core, suplimentar, foarte multi informatii indica introducerea suportului pentru 4 rezolutii de ecrane.

Desi e greu de spus daca o conferinta va schimba radical popularitatea Windows Phone in perceptia populara, este interesant macar sa vezi eforturile celor de la Microsoft de a mai castiga ceva fani pentru platforma.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele