14 iul. 2012 | 12:30

Inca o victima a hackerilor: 390.000 de conturi de pe site-urile Nvidia

ACTUALITATE
Inca o victima a hackerilor: 390.000 de conturi de pe site-urile Nvidia

Dupa ce de dimineata am primit pe email mesajul pe care il puteti vedea atasat mai jos, am studiat un pic problema si se pare ca nici NVIDA nu a scapat de furia hackerilor.

Nvidia - noforce

Daca in urma cu o saptamana Nvidia inchidea forumurile pentru ceea ce parea o problema de sistem, cateva zile mai tarziu, Nvidia a recunoscut adevarata problema. Investigatiile au aratat ca un hacker necunoscut a reusit sa castige acces la numele de utilizatori, adresele de email si parolele unui numar impresionant de utilizatori ai diverselor servicii oferite de Nvidia.  Pana si informatiile postate de diversi in sectiunea ,,About me” a profilelor au fost sparte.

Din fericire, spre deosebire de alte companii mai putin inspirate, Nvidia macar a avut decenta sa encripteze parolele utilizatorilor prin intermediul unei valori alese arbitrar. Astfel, desi parolele au fost furate, in forma actuala sunt incredibil de greu de decriptat si de utilizat. Cu toate acestea, in cazul in care nu ati avut cont la unul din site-urile sparte recente, Nvidia va roaga acum sa va schimbati preventiv parola de acces la serviciu.

Ca un total al pagubelor, un reprezentant Nvidia a recunoscut pentru TheVerge ca au fost furate 290.000 de conturi de pe forumurile NVIDA, 100.000 de conturi din zona de Dezvoltatori Nvidia si alte aproximativ 1200 de conturi de pe sub-domeniul de cercetare al NVIDIA.

Activitatea pe forumurile NVIDIA va reveni la normal abia dupa ce investigatiile se vor incheia si reprezentantii companiei sunt convinsi ca nu mai exista probleme de securitate.

NVIDIA

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele