28 aug. 2012 | 11:00

In curand s-ar putea sa folosim electronice oricand in avion

ACTUALITATE
In curand s-ar putea sa folosim electronice oricand in avion

FAA sau Federal Aviation Administration este organizatia responsabila de regulamentele de zbor in vigoare. Ca un raspuns la mai multe teste individiuale care au confirmat ca nu este nici un fel de problema daca ne folosim electronicele in zbor si pe timpul decolarii si aterizarii, organizatia a decis sa investigheze.

FAA a anuntat realizarea unui comitet responsabil cu studiul politicilor actuale de utilizare a echipamentelor electronice in zboruri. Respectivul comitet va trebui sa testeze numeroase scenarii de utilizare a echipamentelor electronice cat si impactul cu precizie al respectivei utilizarii asupra avionului. Pentru a atrage atentia asupra importantei studiului, Ray LaHood, Ministrul Transporturilor din America, a declarat: ,,Cu atat de multe tipuri de dispozitive disponibile, recunoastem faptul ca aceasta este o problema ce afecteaza interesele consumatorilor”. Un administrator FAA, pe nume Michael Huerta a afirmat ceva asemanator ,,Cautam informatii pentru a ajuta companiile aeriene si operatorii de zbor sa decida utilizarea mult mai relaxata a dispozitivelor electronice in avioanele actuale.” Ce nu se va studia insa este eliminarea restrictiei de a vorbi la telefon pe timpul zborului.

Respectivul studiu ar trebui sa genereze o concluzie undeva in luna martie a anului viitor – o perioda deloc scurta. Merita atrasa atentia asupra faptului ca nu este exclus ca intregul studiu sa se incheie cu mentinerea politicilor actuale, dar speram sa nu se intample acest lucru. Ca o manifestare a conceptelor democratice, pe site-ul FAA oricine isi poate da cu parerea in legatura cu utilizarea electronicelor pe timpul decolarii si aterizarii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele