30 iun. 2012 | 12:17

HP nu vrea sa lanseze tablete cu Windows 8 RT, prefera Pro

ACTUALITATE
HP nu vrea sa lanseze tablete cu Windows 8 RT, prefera Pro

HP Windows 8 Tablet X86

Desi initial era vorba doar de niste zvonuri, la ora redactarii acestui articol HP a confirmat o serie de zvonuri legate de modul in care se va reflecta in viitoarele produse ale companiei noul sistem de operare al celor de la Microsoft.

HP a declarat ca nu va dezvolta o tableta cu Windows RT, versiunea sistemului de operare pentru arhitectura ARM, pentru simplu motiv ca nu crede ca ar face suficienti bani din acest produs incat sa merite investitia. Desi unii ar putea sa nu fie de acord cu aceasta idee, HP a simtit nevoie sa accentueze ca la ora actuala accentul se pune pe arhitectura X86, domeniul tabletelor ARM este oricum prea aglomerat.

Aproape simultan cu lansarea oficiala a sistemului de operare Windows 8, in cateva luni, HP a simtit nevoie sa se laude ca va reusi sa scoata pe piata o tableta ce va rula Windows 8 Pro. Aceasta va fi construita pe platforma Intel X86 si va avea ca target principal utilizatorii din mediul business. Desi refuzul de a cocheta cu o tableta ARM ar putea fi justificat prin anuntarea tabletei Surface saptamana trecuta de catre Microsoft, HP neaga cu entuziasm aceste acuze.

Cu toate ca motivele adevarate pentru refuzul HP de a  lansa o tableta cu Windows RT nu le vom afla niciodata, pe langa faptul ca sunt mari sanse ca aceasta idee sa se schimbe in viitorul adevarat, in acelasi comunicat a fost trecut un motiv aproape credibil pentru decizie. ,,Ecosistemul robust al platformei Windows, construit dintr-o experienta bogata si incarcat cu aplicatii X86, ofera cea mai buna experienta pentru utilizatori, atat acum cat si in viitorul apropiat.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele