29 iun. 2012 | 14:39

HP Envy 4 & 6, Spectre XT – cei mai noi membri ai seriei de ultrabook-uri

ACTUALITATE
HP Envy 4 & 6, Spectre XT - cei mai noi membri ai seriei de ultrabook-uri

HP Envy 4 si 6 si Spectre XT sunt cei mai noi membrii ai seriei de ultrabook-uri ai producatorului, modele prezentate ieri oficial in Romania.

Am mai mentionat de ele acum o luna cand prima data cand au fost dezvaluite a fost la Shanghai. Era si normal sa ne asteptam la mai multe modele, avand in vedere ca singurul lor produs din aceasta gama venea doar cu o singura configuratie.

Seria Envy 4 si Envy 6 – Modificarile importante au fost aduse atat diagonalei care acum este de 14 si de 15.6 inci, precum si configuratiei acestora. Exista optiuni de la 2 GB memorie RAM, placa video integrata si HDD normal pana la 8 GB DDR3, placa video dedicata si SSD pe noul standard mSATA. Procesorul poate fi ori un Sandy Bridge ori un Ivy Bridge, varianta prezentata detinea un Core i5 3317U la 1.7 GHz, iar placa grafica… nu se mentioneaza – stim doar ca este vorba de HD4000 de la intel, care, intr-adevar, poate lua pana la 2 GB memorie din cea RAM, insa nu va reusi sa satisfaca pretentiile unui amator de jocuri.

Despre design, nu prea am sincer ce sa ii reprosez, arata excelent. Au folosit din nou parteneriatul cu Beats Audio pentru a scoate in fata calitatile audio ale ultrabook-ului. M-au distrat denumirea tastaturii de tip „insula”, asta e rezultatul marketingului HP. Chiar si touchpad-ul se numeste „imagepad” si beneficiaza de functii Multi-Touch… Pe bune acum, avand in vedere cat de tarziu au venit pe piata cu aceste tipuri de produse, doar acestea sunt functiile noi? Macar optional poti opta pentru o tastatura iluminata.

Spectre XT este varianta premium a noi serii de ultrabook-uri. Sunt mai placut impresionat de acesta pentru ca nu are probabil nevoie de atat de mult marketing pentru a vinde si se stie din start ca este ceva mai bine echipat si construit din materiale premium. Stim momentan ca vine doar cu Ivy Bridge sub capota, va primi doar SSD-uri de 128 sau 256 GB pe conector mSATA si vine cu o suita de aplicatii de genul Adobe Photoshop Si Premiere Elements, precum si cu o licenta Norton Antivirus pentru 2 ani. Suportul este mult mai bine pus la punct pentru acest model, insa sunt sigur ca toate acestea se vor reflecta in pretul final al produsului.

Deocamdata, nu exista preturi oficiale pentru Romania.

La ora scrierii acestei stiri, actualizarea site-ului HP Romania nu include specificatiile exacte ale seriilor Envy si Spectre XT. Daca sunteti interesati de acestea, va rugam sa urmati linkurile de SUA din stire.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/HP Ultrabooks/”/]

 

UPDATE:

Preturile minime de pornire pentru ultrabook-uri sunt in felul urmator:

HP Envy 4 – 3.200 lei (Disponibilitate acum)

HP Envy 6 – 4.000 lei (Disponibil de la mijlocul lunii iulie)

HP Spectre XT – 4.700 lei (Disponibil in HP Brand Store din Mall Plaza Romania din luna august)

HP Spectre – 6.700 lei (Disponibil in HP Brand Store din Mall Plaza Romania din luna august)