28 iun. 2012 | 11:17

Google si-a anuntat primul player multimedia: Nexus Q

ACTUALITATE
Google si-a anuntat primul player multimedia: Nexus Q

Google Nexus Q

Disponibil de luna viitoare la 300 dolari, Nexus Q este primul dispozitiv de streaming audio/video al celor de la Google. Optimizat pentru acces la informatii din cloud si pentru a descarca continut de pe Google Play sau YouTube, Nexus Q este un player destul de spectaculor.

Incepand cu un design original, sub forma de bila, si terminand cu un amplificator integrat de 25 watt, Nexus Q este un gadget in toata regula. Foloseste acelasi procesor si GPU prezente in Galaxy Nexus, are ethernet, Wireless, NFC, Bluetooth, iar pentru control este suficient un smartphone sau tableta cu Android. Nu lipseste nici porturile micro HDMI, optical Out sau iesiri analogice pentru boxe.

Mai multe dispozitive Nexus Q pot fi controlate de un singur smartphone, si un singur Nexus Q poate reda muzica de la mai multe smartphone-uri. Aceasta din urma este o caracteristica care fac acest dispozitiv perfect pentru petreceri. 32 LED-uri se afla pe marginea dispozitivului si se lumineaza in functie de continutul care ruleaza pe aparat si, eventual, pe ritmul muzicii. Intreaga parte superioara a globului este capacitiva si poate fi folosita pentru activarea rapida a modului silentios. In acelasi timp partea superioara se poate roti cu usurinta si functioneaza ca si control de volum analogic.

Desi probabil nu va ajunge prea curand la noi in tara, noul Nexus Q deja a trezit cateva nemultumiri, prin limitarea continutului disponibil din cloud doar la filme si muzica provenite din Google Play. Nu exista suport pentru Netflix, Hulu, Spotify sau orice altceva.

Cum era de asteptat, dispozitivul este disponibil pentru precomanda incepand de azi, la 300 dolari cum am spus, si va ajunge la primii utilizatorii incepand cu luna iulie. Din pacate, in aceasta etapa incipienta a comercializarii, nu poate fi comandat doar daca va aflati in SUA.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele