16 aug. 2012 | 11:00

Google plateste mai bine pentru bugurile din Chrome

ACTUALITATE
Google plateste mai bine pentru bugurile din Chrome

Cand sunt exploatate, bugurile in-browser pot afecta stabilitatea unor sisteme, dar pentru a preveni orice scenariu negativ, Google finanteaza din propriul buzunar pe oricine gaseste noi probleme in Chrome.

chromium_icon

In incercarea de a vedea cat mai multe buguri sesizate de catre utilizatorii de Chrome, pe blogul Chromium au fost publicate cateva detalii legate de Vulnerability Rewards Program. Mai precis, este vorba de bonusuri de 1000 dolari adresate utilizatorilor ce descopera vulnerabilitati in Chromium, Chrome sau alte aplicatii ce pot fi afectate de respectivele gauri de securitate. Un bonus suplimentar il primesc cei care gasesc gauri de securitate in zone care au fost deja definite ca fiind stabile.

Daca luam trecutul ca si reper, sumele incasate pana in acest moment de la Google de diversi au inceput de la 500 la 1000 de dolari si au ajuns pentu o vulnerabilitate grava pana la 10.000 dolari. In plus, site-ul a aplicat deja cresterea bonusurilor pe vulnerabilitatii si din urma, in acest segment inscriindu-se 2 persoane. Pentru a va face o idee legata de suma medie virata in conturile expertilor de securitate, ganditi-va ca a doua sau a treia zi dupa lansarea Chrome 20, 11.500 dolari au fost virati in cadrul acestui program.

Motivul pentru aceasta crestere a stimulentelor finaciare este legat de scaderea interesului pentru aceasta activitate din partea utilizatorilor. Desi numarul in scadere de utilizatori care posteaza vulnerabilitati poate fi datorat unui browser mai sigur, prin intermediul maririi motivatiilor financiare, Google spera sa inregistreze o crestere a numarului de sesizari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele