26 iul. 2012 | 14:50

Google: „Motorola Mobility face mai putin decat am dat pe ea”

ACTUALITATE
Google:

Dupa ce a cheltuit 12,4 miliarde dolari pentru a achizitiona Motorola Mobility, Google a ajuns la concluzia ca patentele si drepturile de proprietate intelectuala pe care le-a achizitionat odata cu Motorola Mobility valoreaza de fapt doar 5,5 miliarde.

Motorola Mobility

Intr-un document inaintat de cei la Google unei autoritati care se ocupa cu analiza activitatilor intreprinse de gigant, s-au strecurat marti cateva afirmatii surprinzatoare.

In topul surprizelor s-a aflat evaluarea patentelor si drepturilor de proprietate intelectuala pe care Google a ajuns sa le detina in urma achizitie Motorola Mobility. Dupa ce toci 12,4 miliarde dolari pe respectiva achizitie, un proces care a fost initiat anul trecut si abia in luna mai a acestui an a fost finalizat, este o lovitura destul de mare sa afli ca valoare efectiva a lucrurilor achizitionate este mult mai mica.

Google a investit in Motorola exclusiv pentru portofoliul de patente. A sperat ca aceasta achizitie ii va aduce un confort psihologic deosebit si ca va descuraja eventualele companii care vor sa se ia la tranta in tribunale. Partal a avut dreptate. Din pacate, respectivul confort cred ca s-a diminuat semnificativ in momentul in care si-a dat seama ca cele 12,4 miliarde au cumparat de fapt ceva in valoare de 5.5 miliarde.

Desi pe termen lung Google s-ar putea sa aiba de castigat din aceasta achizitie, investitiile ulterioare pe care le-a facut pana acum in Motorola Mobility, in acest moment se traduc in pierderi semnificative pentru companie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele