01 oct. 2012 | 11:30

Google face iar curatenie in servicii

ACTUALITATE
Google face iar curatenie in servicii

De cateva ori pe an, Google face curatenie in serviciile pe care le ofera. Acest lucru inseamna ca unele ajung sa fie inchise, in timp ce altele sunt integrate in alte servicii mai populare. Spre diferenta de alte astfel de valuri de inchideri, Google a renuntat la functii mai putin importante.

Google

Inchiderile incep de maine cu AdSense for Feeds. Serviciul va fi inchis treptat, insa pana in luna decembrie acesta va inceta sa functioneze complet. Classic Plus, functia care ofera posibiltiatea de a schimba fundalul de pe Google.com va inceta de asemenea sa functioneze, insa imaginile deja urcate inainte de data de 16 octombrie vor fi inca disponibile. Serviciul va fi inchis in luna noiembrie. Printre serviciile care vor disparea se numara si Google Storage pentru Picasa si Drive, Spreadsheats Gadgets pentru Drive, Google News Badges, Insights for Search, care vor fi integrate in Google Trends, Places Directory pentru Android si +1 Reports pentru Webmaster Tools.

Avand in vedere natura acestor produse Google, este clar de ce sunt inchise. Avem de a face cu servicii de nisa, utilizate de un numar foarte mic de utilizatori. Google incearca intotdeauna sa ofere acces la o plaja cat mai mare de functii, insa prioritate au cele care sunt destinate unui numar cat mai mare de utilizatori.