16 iul. 2012 | 05:49

Google: Dintotdeauna ne-am dorit sa facem hardware

ACTUALITATE
Google: Dintotdeauna ne-am dorit sa facem hardware

Saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte din Sun Valley – Idaho, Eric Schmidt de la Google a povestit cu mare mandrie despre partea hardware, in continua evolutie, a business-ului Google.

Google Eric Schmidt

In timp ce a demonstrat abilitatile unor echipamente precum Nexus Q si tableta Nexus 7, Schmidt a atras atentia asupra faptului ca Google nu se afla inca in pozitia de companie hardware. Desi imbratiseaza un model de business care vizeaza si echipamente hardware, fostul CEO a mentionat ca Google nu va renunta la politica sa clasica de a permite unor companii terte sa creeze produse hardware, bazate pe tehnologiile si software-ul gigantului.

O schimbare insa se va produce, Google fiind acum pregatita sa adopte o abordare hands-on in ceea ce priveste produsele pentru consumatori. Daca la prima vedere aceasta filozofie pare complet noua, Eric Schimdt a declarat ca „Larry si Sergey si-au dorit din totdeauna sa faca hardware, intr-o forma sau alta”.

Incercand sa citim printre randuri, daca o mare parte din veniturile Google provin din publicitate, o distributie de produse proprietare nu se reflecta decat in asocierea unui numar si mai mare de utilizatori cu serviciile companiei. In final, cu cat numarul utilizatorilor de produse Google creste, interactiunea respectivilor utilizatori cu servicii Google nu face decat sa se reflecte in sume si mai mari de bani pentru gigantul din Mountain View.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele