05 mart. 2012 | 10:00

Google Assistant, cea mai fiabila alternativa la SIRI?

ACTUALITATE
Google Assistant, cea mai fiabila alternativa la SIRI?

Google Assistant

Se pare ca Google lucreaza intens la un nou serviciu, intitulat Google Assistant, cel putin asa noteaza TechCrunch si numeroase alte site-uri de profil. Google Assistant ar putea fi cea mai fiabila alternativa la SIRI, de vreme ce urmeaza sa permita utilizatorilor sa obtina raspunsuri la intrebari, rezultate la cautari si multe alte informatii.

Ceea ce deosebeste alternativa celor de la Google de SIRI este modul de implementare. Aparent, Google Assistant nu va fi doar o aplicatie, ci mai degraba un API care poate fi integrat de dezvoltatorii de aplicatii pentru Android dupa bunul plac.

La capatul celalalt al firului, pe partea cu raspunsurile, motorul de cautare Google va fi responsabil de raspunsurile la intrebarile generale, iar informatiile din Google+ vor fi responsabile de raspunsurile personalizate pentru un anumit individ.

Considerat o prioritate pentru Google, proiectul Google Assistant devine, implicit, prioritatea numarul 1 pentru echipa Android pe acest an.

Daca toate informatiile sunt adevarate, noul asistent virtual de la Google va fi disponibil in trimestrul 4 al acestui an.