31 dec. 2012 | 08:00

Fun – We Are Young, varianta cu hard disk-uri si imprimante

ACTUALITATE
Fun -  We Are Young, varianta cu hard disk-uri si imprimante

Chiar daca We are young de la Fun nu a fost neaparat hit-ul verii 2012, respectiva melodie a inspirat cu componente vechi de PC.

Fun we are young montaj electronice

Indiferent daca va place sau nu We are young de la Fun, clipul de mai jos merita vizionat macar pentru efortul implicat in realizarea sa. Avand in vedere ca vorbim exclusiv de echipamente electronice vechi si partial defecte, folosite pentru , putine detalii mai sunt importante.

Creatorul clipului de mai jos a reusit sa recreeze o melodie populara folosind doua hard disk-uri desfacute, un scanner HP Scanjet 3C si un computer cu sintetizator FM Yamaha CX5 din anii 80. Desi in principiu intreaga opera acustica este relizata cu ajutorul a 4 dispozitive, pentru dramatism a fost introdus in cadru si un osciloscop.

Trecand peste faptul ca in lumea reala un  pacanit de hard disk provoace suferinta utilizatorilor de PC-uri, in acest caz particular sunetele reproduse se apropie foarte mult de varianta originala a melodiei.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele