30 mart. 2012 | 16:15

Frauda… banala la adresa unui fondator Microsoft

ACTUALITATE
Frauda... banala la adresa unui fondator Microsoft

microsoft_logo1

Un soldat american, care ulterior s-a demonstrat ca dezertase, a fraudat in ultimele luni unul din cei mai bogati oameni ai planetei, unul din co-fondatorii Microsoft, folosind un sistem extrem de banal.

Individul, pe nume Brandon Lee Price, dupa ce l-a vizat pe Paul Allen, a avut grija sa calculeze un plan extrem de simplu si de eficient pentru a pune mana pe sume substantiale de bani. Dupa ce a sunat la inceputul lunii ianuarie la CItibank, pentru a schimba adresa unui cont apartinand lui Allen, trei zile mai tarziu a revenit cu un telefon la respectiva banca pentru a sesiza un furt de card, motiv pentru care isi dorea altul.

In cadrul cazului preluat la scurt timp de catre FBI, organizatia a sesizat ca, pe langa faptul ca adresa a fost modificata de la Seattle la Pittsbugh, Price a fost suficient de destept incat si-a forwardat 15.000$ catre un cont fantoma de Western Union si sufient de prost incat sa faca o plata de 658,81$ pentru o rata personala la Armed Forces Bank Loan. In ceea ce priveste functiile militare ale lui Price, acest personaj a fost vazut ca un dezertor, pe motiv ca a plecat fara nici un fel de mentiune din institutia armatei.

Avand astfel de activitati sub centura, personajul a fost arerstat pe 2 martie si se afla in inchisoare cel putin pana pe 2 aprilie daca armata nu il ia si ea in custodie pentru a-l judeca mai departe.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele