12 oct. 2012 | 10:30

Fostul CEO Google: „Apple trebuia sa pastreze hartile vechi. Sunt mai bune.”

ACTUALITATE
Fostul CEO Google:

Intr-un interviu recent acordat celor de la All Thing D, Eric Schmidt, Executive Chairman la Google, a facut si cateva declarati mai acide in legatura cu situatia actuala din industria IT, legaturile cu Apple si viitorul Android.

Eric Schmidt Apple Google

In viziunea fostului CEO Google, lupta intre platformele mobile se da exclusiv intre Android si iOS-ul celor de la Apple, restul fiind doar pioni in acest domeniu. Cu toate ca ramane in continuare un mister cat castiga Google din popularitatea sistemului de operare Android, exact aceasta popularitate i-a permis lui Schimdt sa spuna ca platforma creata de Google va iesi castigatoare. Cu viteza actuala de activari zilnice, Schmidt nu se sfieste sa afirme ca intr-un an de zile ne putem astepta la 1 miliarde de terminale cu Android activate global.

Pentru ca Schmidt este constient ca Apple poate in orice moment sa intoarca roata, acelasi individ isi exprima si cateva rezerve legate de competitia dintre cei doi giganti. Cu scopul de a mentine un ton relaxat al discutiei, Eric Schmidt nu a ezitat sa afirme ca utilizatorii sunt cei care in final beneficieaza din aceasta lupta acerba.

Nu putea sa lipseasca subiectul hartilor din iOS 6. Apple tocmai a descoperit ca productia de ,,harti este foarte dificila”. Gigantul din Cupertino trebuia sa ne foloseasca hartile in continuare, sunt mai bune. Acestea sunt doar doua exemple care atesta regretul Google de a fi incheiat colaboreara cu Apple pe acest subiect.

Incercand sa sintetizeze viziunea sa asupra industriei, Schmidt a atras atentia asupra 4 jucatori importanti: Facebook, Amazon, Apple si Google. Lipsa numelui Microsoft din aceasta lista a fost intentionata din cauza faptului ca desi ,,este o companie condusa bine”, din pacate nu a lansat inca nici un produs revolutionar. In timp ce jucatorii importanti fac investitii fabuloase in tehnologie este incredibila amploarea concurentei dintre 4 nume care definesc companii complet diferite.

Si eu cred ca Microsoft a avut niste carti foarte bune pe care le-a jucat prost, ramane ca intr-un an sau doi sa vedem daca topul celor 4 va suferi modificari semnificative.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele