26 iun. 2012 | 00:40

Facebook vine cu schimbari importante, pe web si pe mobil

ACTUALITATE
Facebook vine cu schimbari importante, pe web si pe mobil

Facebook

Intr-o miscare dubioasa interna, dupa ce functia anuntata ieri pentru Find Friends Nearby a fost dezactivata de catre Facebook la 24 de ore dupa lansare, gigantul a implementat totusi cateva schimbari astazi, atat in browser cat si pe mobil.

Facebook a inceput de astazi sa-si promoveze ca implicit propriul format de adrese de email. Miscarea este motivata ca protectie anti-spam si cuprinde profilele tuturor utilizatorilor serviciului de socializare. In cazul meu, desi mai aveam alte 3 adrese de email trecute in campul de informatii de pe Facebook, pe paginea mea de About figura doar o singura adresa puiu3000@facebook.com. O adresa de acest format avem toti cei care ne-am ales si o pagina gen Facebook.com/puiu3000.

Aparent, logica gestului a fost de a spori securitatea retelei sociale. Daca cineva va vizita pagina de Facebook, ar fi putut sa vada o adresa privata de email, de multe ori chiar daca nu va era prieten, in functie de setarile de securitate alese. Acum, Facebook va salveaza de acest risc, trecand ca implicita o adresa pe care oricine, oricum, ar fi putut sa o deduca. In orice caz, daca doriti in continuare ca orice alta adresa de email sa fie accesibila celor care va viziteaza pagina de Facebook, trebuie sa deblocati respectiva adresa din pagina de configurare.

In universul de aplicatii mobile, tot astazi aplicatia Facebook Messenger pentru Android si iOS a primit un update considerabil. Ajunsa la 1.8, noua versiune a aplicatiei vine cu posibilitatea de a face schimb rapid intre conversatii cu diversi prieteni, de a sterge mesaje cu un simplu swipe si de a vedea cu usurinta care dintre prietenii vostri sunt online sau offline. Tot cu acest update puteti trimite imagini mult mai mari direct din aplicatie. Luand in calcul faptul ca puteti vedea utilizatorii online si puteti primi confirmari pentru mesajele ajunse la destinatar, cu pasi repezi, Facebook Messenger a devenit un concurent serios cross-platform pentru aplicatii precum WhatsApp sau Yahoo! Messenger.

Avand in vedere ritmul cu care Facebook incearca ,,sa ne ajute” cu noi functii in fiecare zi, tinde sa devina incredibil ritmul cu care ajungem incet, incet, sa folosim pentru email sau mesagerie instant un serviciu care a pornit ca o retea de socializare.

facebook_messenger_app

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele