27 mart. 2012 | 15:40

Facebook se grabeste sa solutioneze cazul Zuckerberg vs. Ceglia

ACTUALITATE
Facebook se grabeste sa solutioneze cazul Zuckerberg vs. Ceglia

PD*17087469

Pentru a grabi incheierea unui proces jenant, in aceste zile Facebook a dat publicitatii 200 de emailuri trimise in 2004 si extrase de pe serverele de la Harvard.

Totul a inceput cu Paul Ceglia, care initial a dat in judecata Facebook pentru obtinerea a 84% din firma, urmand ca acum sa se rezume la 50%. Procesul, inceput undeva in 2010, se leaga de o perioada din 2003 – 2004 in care Paul Ceglia, dupa ce l-a platit pe Mark Zuckerberg pentru ca l-a ajutat sa lucreze la un website intitulat StreetFax, sustine ca i-a mai finantat acestuia niste proiecte, inclusiv The Face Book – numele original al website-ului de socializare. In actele pe care Paul Ceglia le-a folosit ca proba la proces s-au gasit multe falsuri, incepand cu faptul ca intregi conversatii ipotetice pe mail erau transpuse in documente word, care ulterior s-a demonstrat ca erau scrise cu o data modificata la calculator, si mergand pana la documente tiparite sau scrise de mana care figurau ca redactate in 2003 si de fapt cerneala de pe hartiile respective are doar 2 ani vechime.

Facand parte dintr-o motiune pentru incheierea procesului, cele doua sute de emailuri trimise de Zuckerberg nu fac decat sa confirme faptul ca intregul proces este o tentativa de frauda. Dupa cum au zis si avocatii companiei, „Motiunea de fata cere tribunalului sa respinga acest proces fraudulos si demonstreaza ca Ceglia a falsificat documente, a distrus dovezi, a abuzat de sistemul juridic, toate pentru planul sau criminal. Ceglia trebuie tras la raspundere.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele