09 nov. 2012 | 11:00

Facebook „reinventeaza” relatiile de prietenie

ACTUALITATE
Facebook

Intr-un update care ar trebui sa ajunga la toti utilizatorii serviciului in cateva zile, Facebook tocmai a reinventat modul in care genereaza paginile aferente relatiilor intre prieteni.

Facebook Friendship

Imaginea de mai sus este doar un exemplu al modului in care vor aparea paginile ce definesc interactiunea voastra cu un prieten sau prietena de pe Facebook. In primul rand, pentru a accesa o astfel de pagina trebuie sa faceti click pe „rotita” de pe pagina unui prieten si sa accesati See Friendship.

Generate in jurul aceluiasi concept de timeline precum paginile personale, noul format al paginilor pentru relatii integreaza imagini comune, like-uri si prieteni comuni toate intr-un layout accesibil si intuitiv. Ca si comparatie, daca dati click astazi pe un buton de See Friendship, inainte de a vi se activa noul format, veti vedea o pagina de Facebook cu aceleasi informatii dar intr-un format estetic de acum 2-3 ani.

Un update dragut care vine odata cu acest tip de pagini este accesibil la Facebook.com/us. Daca sunteti logodit, casatorit sau pur si simplu intr-o relatie ,,suficient de serioasa” incat sa figureze pe Facebook, accesand facebook.com/us veti vedea pagina aferenta cuplului vostru.

Daca ar fi sa gasesc ceva de reprosat noului format acela ar fi butonul de share friendship. Nu inteleg logica care sta in spatele gestului de a partaja pe Facebook printr-o postare faptul ca esti intr-o relatie cu cineva. Mai ales ca implicit oricine poate sa vada cand ti-ai dat acordul pentru respectiva relatie si cand ai dus relatie respectiva la nivel de logodna, casatorie, etc. Sa fie oare respectivul buton o metoda de a celebra spiritul tau de stalker vis-a-vis de o domnisoara?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele