19 iun. 2012 | 13:07

Facebook mai face o achizitie: Face.com

ACTUALITATE
Facebook mai face o achizitie: Face.com

Face-logo

Pentru ca Facebook inca nu are ce sa faca cu toti banii obtinuti in urma IPO-ului, in aceste zile a mai anuntat o achizitie majora: Face.com.

Face.com – o companie specializata pe tehnologii de recunoastere faciala, desi avea deja o prezenta considerabila in platforma celor de la Facebook, compania lui Zuckerberg a considerat ca nu este suficient. Daca pana acum API-urile create de Face.com erau folosite de Facebook pentru a-ti sugera prietenii din anumite poze, pentru a le da tag, de acum inainte intregul sistem va fi perfectionat in house. Incercand sa intareasca aceeasi idee, intr-o declaratie oficiala a gigantului in socializare s-a mentionat ,,Aceasta tranzactie nu face decat sa aduca o echipa de talie mondiala si o tehnologie cu vechime in house.”

Aceasta achizitie, ca si celelalte desfasurate recent, a fost privita ca un element din planul Facebook de a-si intari prezenta pe terminale mobile. Vehiculata ca avand o valoare de aproximativ 100 milioane dolari, desi nu se stie sigur, daca lucrurile merg cum trebuie achizitia ar trebui finalizata in saptamanile ulterioare.

Avand in vedere ca serviciile Face.com era folosite de foarte multi dezvoltatori, sub forma de API-uri, in diverse aplicatii online si offline, vine ca o surpriza placuta o declaratie pe blogul oficial Face.com. Mai precis ,,planul este sa continuam sa oferim suport comunitatii noastre de dezvoltatori”. Desi Facebook inca nu ,,s-a laudat” cu scopul real al achizitiei, acelasi post pe blog al celor de la Face.com tradeaza un posibil flux de evenimente ,,Lucrand cu Facebook direct, si alaturandu-ne echipei lor, vom avea mai mmulte oportunitati sa construim produse incredibile ce vor fi utilizate de foarte multi oameni – asta ne-am dorit intotdeauna.”

Cu speranta ca Facebook va continua sa-si foloseasca banii pentru achizitii inteligente, nu mai ramane decat sa le dorim un pret mai bun al actiunilor..

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele