13 aug. 2012 | 09:45

Eurocom lanseaza cel mai puternic desktop replacement al momentului

ACTUALITATE
Eurocom lanseaza cel mai puternic desktop replacement al momentului

Scorpius este numele cele mai noi serii de notebook-uri create de Eurocom, o companie specializata in realizarea de notebook-uri foarte puternice.

Eurocom Scorpius

Pe langa faptul ca ofera livrare in Romania, compania Eurocom va ofera pe site-ul propriu posibilitatea de a configura cu precizie elvetiana un sistem care se potriveste bugetului si specificatiilor voastre. Desi de la un anumit nivel s-ar putea incadra cu usurinta intr-o categorie de hardware inutil, daca aveti suficient de multi bani si vrei sa va jucati la detalii maxime pe un notebook si in 2, daca nu 3 ani, un monstru de 17,3 inci din seria Scorpius s-ar putea sa fie solutia perfecta.

Printre optiunile de configurare intra pana la 32 GB RAM, care nu mai sunt de mult o noutate, si 2 GPU-uri NVIDIA GeForce GTX 680M, fiecare cu 4GB memorie video dedicata. Daca nu sunteti fani NVIDIA, exista si posibilitatea integrarii a doua 2 placi video AMD Radeon HD 7970M sau, a unui singur cip grafic. Procesorul si solutia de stocare implica de asemenea o varietate foarte mare de optiuni, insa important este apogeul. Ca urmare, puteti achizitiona un sistem Scorpius cu pana la 4 hard disk-uri, hibride sau SSD-uri si un procesor Intel Core i7 quad core tactat la 2,9 GHz.

Pretul de pornire pentru un astfel de notebook carabil incepe de la 1793 dolari, iar tranzitia la 2 placi video GTX680 mentionate mai sus creste valoarea facturii la 2857 dolari. Avand in vedere de unde au pornit notebook-urile, sau unde erau acum 4 ani, astfel de configuratii sunt incredibile din orice punct de vedere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele