09 ian. 2012 | 11:51

Energie gratuita pentru carti electronice cu SolarKindle

ACTUALITATE
Energie gratuita pentru carti electronice cu SolarKindle

SolarFocus aduc la CES 2012 un nou accesoriu pentru popularul e-book reader Kindle. Avand in vedere ca oricum pentru a citi carti de pe un asemenea dispozitiv ai nevoie de lumina, noul periferic profita de acest lucru si aduce astfel energie gratuita. Zis si facut, iar la CES am primit primele vesti despre asa-numitul SolarKindle.

Acesta va fi demonstrat in cadrul show-ului ce tocmai a inceput, insa momentan avem doar cateva detalii foarte interesante despre el. Asemeni Smart Cover-ului pentru iPad, SolarKindle devine protectia pentru ecran a device-ului, si pe langa functia de incarcare a bateriei (care ar trebui sa tina Kindle-ul in functionare timp de trei luni), mai dispune si de o lampa cu LED, pentru a oferi posibilitatea de a citi in conditii de lumina slaba sau pe intuneric. Aceasta lampa poate functiona timp de 50 de ore dupa o singura incare.

Din fericire, utilizatorii de Kindle nu vor trebui sa astepte foarte mult pentru a pune mana pe el, intrucat va ajunge in magazine incepand cu data de 15 ianuarie. Pretul de 80$ nu este tocmai convenabil, intrucat este aproape egal cu cel al unui e-book reader nou de la Amazon (109$).