31 dec. 2012 | 09:30

Dune 2 e disponibil gratuit in format HTML5

ACTUALITATE
Dune 2 e disponibil gratuit in format HTML5

Am mai atras atentia asupra unor dar nici unul nu a fost atat de incarcat de semnificatie  precum Dune 2.

Dune-2 gratuit online html5

Un clasic din anul 1992, Dune 2 se numara printre primele jocuri pe care le-am jucat, in acelasi timp cu primul Red Alert. In aceasta iteratie creata integral de un programator rus pe nume Aleksander Guryanov, Dune 2 a fost . Accesibil la , noul joc este solutia perfecta pentru a retrai cateva momente din copilarie in orice browser modern. O parte semnificativa din joc a fost preluata din OpenDune Project, un efort international al unei comunitati de a crea o versiune open source a jocului de acum 20 de ani.

Ca un scurt istoric, Dune 2 este inspirat de romanul Dune al lui Frank Herbert publicat in 1965 si este bazat pe adaptarea cinematografica a respectivului roman regizat de David Lynch in 1984. Disponibil initial pentru Microsoft DOS, jocul a fost portat la scurt timp pe Amiga, Sega Genesis si mai tarziu pe RISC OS. Aceasta din urma este o platforma ce folosea primele generatii de procesoare ARM. Dune 2 este si unul din jocurile care a integrat pentru prima oara niste concepte ale genului RTS ce au devenit ulterior standard in industrie.

Daca sunteti dornic de experimente, merita sa retineti ca aceasta versiune a jocului nu este sub nici o forma limitata la browsere de desktop. Cu un pic de efort functioneaza foarte bine si pe un smartphone sau o tableta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele