07 feb. 2012 | 12:05

De la ceas Space Invaders, la sistem de alarma cu controller Arduino

ACTUALITATE
De la ceas Space Invaders, la sistem de alarma cu controller Arduino

arduino-hack

Daca un ceas sub forma de personaj din clasicul Space Invaders nu era destul pentru adevaratii „geeks”, un individ pe numele de Grant Gibson i-a facut pe toti acesti indivizi sa si-l doreasca in momentul in care l-a combinat cu un controller programabil Arduino.

Dupa ce a dat doar 5 dolari pe gadget-ul din imaginea de mai sus, un simplu ceas desteptator,  inginerul Gibson nu a putut rezista tentatiei de a nu-l modifica. Folosind un controller Arduino Nano, a transformat ceasul desteptator Space Invaders intr-un sistem de alarma pentru momentul in care receptionati noi emailui pe adresa de Gmail. Lasand insa la o parte optiunea de bun gust a alertei aferente unui email nou, daca va permite timpul, puteti folosi aceleasi taletente de programare pentru a transforma jucaria intr-un sistem de notificari pentru Twitter, Facebook, sau orice va mai vine in minte.

Pe langa faptul ca intreaga operatiunea dureaza aproximativ 3 ore si necesita o investitie de aproximatv 20$, Grant Gibson face o treaba foarte buna in a detalia cum se intampla toata treaba pe blogul personal: http://www.grantgibson.co.uk/