04 apr. 2012 | 14:40

Cum se pot lipsi dezvoltatorii de Internet Explorer

ACTUALITATE
Cum se pot lipsi dezvoltatorii de Internet Explorer

4ormat

4ormat.com este un website care permite tuturor celor interesati sa-si creeze pagini de diverse tipuri folosind cativa pasi simpli si fara nici un fel de cunostinte de programare. Totul este extrem de prietenos si destul de accesibil ca preturi, avand in vedere costurile care se vehiculeaza pentru website-uri de o asemenea complexitate.

Inceput in urma cu 3 ani de zile, proiectul care urma sa devina o sursa stabila de venit a fost initiat de o echipa de baieti care la momentul respectiv lucrau full-time in domeniul consultantei. Bazandu-se pe cele mai noi tehnologii si incercand sa creeze o platforma pentru website-uri moderne, fondatorii nu au avut nici un fel de probleme in a genera continut pentru Firefox, Safari sau Chrome. Si aici incepe povestea…

Datorita faptului ca, pentru a asigura compatibilitatea cu Internet Explorer, timpul de dezvoltare era de doua sau chiar de trei ori mai mare, fondatorii au preferat sa nu mai asigure compatibilitate cu un browser care inca detine dominatia pe sistemele desktop.

Alternativa gasita de ei? Sa invite vizitatorii pe prima pagina a fiecarui website creat cu ajutorul platformei 4ormat.com sa descarce un browser precum Chrome, Safari sau Firefox.

Desi pare trist, in 3 ani de zile nici un utilizator nu s-a plans de lipsa compatibilitatii cu Internet Explorer.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele