10 aug. 2012 | 16:00

Cum sa-ti stergi conturile online unul dupa altul

ACTUALITATE
Cum sa-ti stergi conturile online unul dupa altul

Intr-un univers in care cei mai multi dintre noi au o identitate online formata din mai multe conturi pentru diverse servicii, iti vine uneori sa te intrebi daca nu cumva toate informatiile despre tine si viata ta ajung online si nu le mai poti ,,da jos”. Am studiat un pic problema si se pare ca nu este atat de complicat pe cat am crede.

[related]

Popularitea unor retele de socializare precum Facebook si a unor servicii de email precum Yahoo sau Google ar putea fi perceputa ca un lucru pozitiv, iar de cele mai multe ori si este. Ideea de apartenenta la o comunitate, faptul ca iti gasesti toti prietenii intr-un singur loc si ca ii poti contacta fara nici un cost suplimentar iti ofera un confort deosebit. Din pacate, simultan cu trecerea timpului realizezi ca iti petreci mai mult timp in mediul virtual decat in lumea reala si ajungi sa cauti o solutie radicala pentru a remedia problema.

Cu totii stim ca pentru a te lasa de fumat cea mai buna solutie nu este sa micsorezi numarul de tigari sau sa nu-ti mai cumperi. Pur si simplu trebuie intr-o dimineata sa nu mai fumezi. Indiferent care sunt motivele, acelasi principiu se aplica si in mediul online. Din acest motiv am cautat cea mai rapida solutie pentru a-ti sterge 10 din cele mai populare conturi.

Desi v-as recomanda sa va ganditi bine inainte de va sterge un cont online, in acelasi timp v-as recomanda sa aveti mare grija pentru a nu va afla altcineva parolele folosite. Nu de alta, dar e destul de trist sa va stearga fost prietena contul de Facebook ca o forma de razbunare.

cum stergi contul de facebook

Pentru a sterge un cont de Facebook este suficient sa accesati http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account si sa apasati pe butonul submit. La Facebook, spre deosebire de alte servicii, aveti doua optiuni, una de a va dezactiva contul si una de a-l sterge. Desi in ambele situatii contul nu mai poate fi vazut de nimeni, diferenta dintre cele doua este ca in cazul deactivarii contului toate informatiile voastra sunt pastrate pe serverele Facebook. Pentru a dezactiva contul accesati Account Settings si faceti click de deactivate account. Completati cele cateva campuri si si confirmati alegerea printr-un al doilea click pe ,,Deactivate My Account”. Daca ati optat pentru stergere, datele s-au pierdut definitiv. In schimb, daca ati optat pentru deactivare aveti posibilitatea sa va reactivati contul autentificandu-va din nou pe site si accesand un email pe care il veti primi de la Facebook.

 

cum stergi contul de twitter

Pentru a sterge un cont de Twitter accesati http://twitter.com/settings/accounts/confirm_delete . Ca o metoda alternativa, puteti folosi sectiunea Settings din contul de Twitter, urmat de un click pe Account. Pe pagina care va aparea exista un buton pentru dezactivarea contului ,,Deactivate my account.” Faceti click pe el si confirmati alegerea facuta. In cazul Twitter dezactivarea contului este identica cu stergerea deoarece contul nu se mai poate reactiva. Merita sa retineti ca numele de utilizator si adresa de email pot fi refolosite pentru un alt cont la doar 30 de zile dupa dezactivare.

 

Cum stergi contul google

Pentru a sterge un cont de Google, inclusiv servicii asociate gen Google+. YouTube, etc. accesati https://www.google.com/accounts/EditServices. Pentru a fi mai usor, puteti intai sa va autentificati pe Gmail si abia dupa aceea sa accesati adresa de mai sus. Merita retinut ca pe pagina respectiva aveti posibilitatea sa renuntati doar la serviciul de posta electronica Gmail sau sa stergeti toate informatiile aferente contului vostru Google.

 

 

Cum stergi contul flickr

Pentru a sterge un cont de Flickr, accesati http://www.flickr.com/profile_delete.gne. Toate imaginile postate vreodata si informatiile aferente contului vor fi sterse dupa ce ati confirmat alegerea.

 

 

Cum stergi contul linkedin

Pentru LinkedIn, accesati adresa https://www.linkedin.com/secure/settings?closemyaccountstart=. Ca o alternativa puteti accesa pagina de settings in momentul in care sunteti autentificat pe site. Din sectiunea Personal Information din partea dreapta, exista un link marcat Close Your Account, bifati orice motiv pentru a continua si confirmati alegerea facuta.

Cum stergi contul Yahoo

In cazul Yahoo!, este de ajuns sa accesati https://edit.yahoo.com/config/delete_user. Procedura se finalizeaza reintroducand parola, completand codul Captcha si apoi click pe Terminate this Account.

 

Cum stergi contul foursquare

Pentru a sterge un cont de foursquare este suficient sa accesati https://foursquare.com/delete_me. Ca o alternativa, din pagina de settings a profilului vostru in partea de jos veti gasi un buton marcat delete account. Faceti click pe respectivul link si confirmati alegere facuta pentru a va sterge contul si toate check in-urile realizate vreodata.

 

Cum stergi contul hotmail

Pentru a sterge un cont de Hotmail accesati adresa http://mail.live.com/mail/CloseAccountConfirmation.aspx?wa=wsignin1.0 . Merita sa retineti ca aceasta pagina se aplica si proaspat lansatului serviciu de email Outlook.com. Totul este sa va autentificati inainte de accesa linkul, dupa care sa confirmati alegerea facand click pe Close your account. Merita sa retineti ca in cazul Outlook sau Hotmail stergerea contului nu este definitiva. Desi in momentul in care v-ati inchis contul toate mesajele s-au sters este suficient sa va reaccesati contul in 270 de zile de la operatiune de stergere pentru ca aceasta sa se reactiveze. Dupa 270 de zile, oricine altcineva isi poate crea o casuta de email cu numele respectiv.

Cum stergi contul dropbox

Pentru a sterge un cont de Dropbox este suficient sa accesati https://www.dropbox.com/account/delete. Va fi nevoie sa reintroduceti parola si eventual sa completati un motiv pentru care vrei sa parasiti serviciul. Dupa aceasta etapa este suficient sa confirmati alegerea facuta printr-un click pe Delete my account.

 

Cum stergi contul iTunes

In cazul iTunes, Apple App Store sau iCloud din pacate lucrurile nu sunt la fel de simple. In primul rand trebuie sa aveti in vedere faptul ca daca va veti sterge contul nu veti mai putea instala nici o aplicatie care a fost cumparata cu respectivul cont din cauza protectiei DRM. Acelasi lucru este valabil si pentru melodiile cumparate din iTunes inainte ca Apple sa renunte la DRM pentru fisierele in format .M4A. Daca sunteti hotarat, este obligatoriu sa nu aveti nici un card de credit/debit asociat contului. Pentru asta, trebuie sa deschideti o fereastra de iTunes, sa accesati meniul Store si sa facei click pe View My Account. Din pagina care se deschide accesati Edit Payment Information si selectati None. Dupa aceasta etapa singurma metoda este contactati un reprezentant Apple pornind de la adresa http://www.apple.com/support/itunes/store/browser/. Nu exista nici o metoda mai simpla sau mai rapida pentru a sterge un cont Apple.

[readmore]

Dupa ce am studiat care sunt optiunile pentru a sterge un cont online, nu mi-a venit sa cred ca Apple va fi compania care va da cel mai mult de furca celor care vor sa renunte la serviciile sale. Daca sunteti curios cum sa stergeti si alte conturi pe care le detineti postati intrebariile la comentarii si voi incerca sa va ofer o solutie intr-un update la acest articol.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele