30 mart. 2012 | 13:30

Pinterest: Cum fac „baietii destepti” din socializare 1000$ intr-o singura zi

ACTUALITATE
Pinterest: Cum fac

pinterest-spam-2

De majoritatea utilizatorilor, Pinterest este considerat cel mai la moda site de socializare. Totusi, pentru o categorie aparte de utilizatori, este o poarta catre un venit usor si sigur…

Intitulati generic „spammeri”, o serie de internauti au inceput sa faca bani cu ajutorul unor scripturi, al unor boti si conturi de Pinterest.

Partea fascinanta e ca in acest stadiu de evolutie al retelei de socializare cativa baieti care au stiu un pic de programare s-au imbogatit, din cauza faptului ca nu exista un sistem foarte bine pus la punct pentru detectarea si eliminarea spammerilor. Fie prin implementarea unui sistem care partaja poze folosind linkuri de pe Amazon care ofereau cota din vanzare, fie comercializand software-ul utilizat pentru automatizare procesului descris mai sus, baieti precum gimme4free au ajuns sa faca peste 1000$ intr-o singura zi.

Secretul este sa generezi o armata de boti si sa ai grija sa nu-ti pice foarte multi deodata. Kit-ul folosit costa doar 249$, iar intr-un interviu acordat de spammerul gimme4free celor de la Dailydot acesta a insistat pe faptul ca-si justifica fiecare cent. Programul este atat de performant, incat isi genereaza propriile invitatii pentru aderare la Pinterest, programeaza pinuri la intervale regulate de timp si urmareste alti utilizatori instantaneu. Nu trec nici cateva minute pana ce un astfel de bot are mii de pin-uri si de followeri.

Pe partea Pinterest, un reprezentant al companiei a afirmat ca se lucreaza intens pentru remedierea problemelor exploatate si spera la o eliminare cat mai rapida a continutului fals si daunator de pe site.

Oricum, sa nu credeti ca daca nu faceti achizitii de pe Amazon sunteti ocolit de astfel de primejdii. Si la noi website-uri precum Emag sau PCGarage ofera bani celor care redirectioneaza trafic catre site, mai ales daca respectivul trafic se reflecta in achizitii de produse.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele