11 iun. 2012 | 12:59

Crytek adopta modelul free-to-play

ACTUALITATE
Crytek adopta modelul free-to-play

Crytek Logo

Crytek, unul din cele mai mari si mai populare studiouri de dezvoltare de jocuri din Europa, nu va mai realiza jocuri dupa modelul clasic. Dupa lansarea titlurilor Crysis 3 si Ryse pentru Kinect, ambele programate pentru 2013, acesta va realiza numai jocuri free-to-play, insa acest lucru nu va limita calitatea acestora, a declarat CEO-ul Cevat Yerli.

Viitorul gamingului este in online si in experientele pe care jucatorii le pot dobandi in mod gratuit, asa crede Yerli. Primul pas catre aceasta viziune este titlul dezvoltat de echipa Crytek Kiev, Warface, bazat pe motorul grafic CryEngine 3, care va fi disponibil in curand si pe piata vestica, dupa debutul sau in Asia. Acest lucru nu inseamna ca va deveni din nou un studio care va dezvolta jocuri doar pentru PC-uri, intrucat consolele de generatie urmatoare vor oferi suport pentru astfel de titluri gratuite, in care jucatorii pot opta sa plateasca pentru componentele pe care si le doresc.

Este destul de clar ca modelul free-to-play va avea un rol important in viitorul jocurilor video, insa este greu de crezut ca aceasta este directia generala pe care o vor urma toate studiourile.