22 feb. 2012 | 13:12

Consola PlayStation Vita disponibila acum in Romania [+Hands On]

ACTUALITATE
Consola PlayStation Vita disponibila acum in Romania [+Hands On]

Incepand de astazi, 22 februarie, PlayStation Vita se gaseste si in magazinele din Romania. Noua consola portabila de la Sony vine cu un hardware impresionant, insa are si o oferta software pe masura. Este evident ca Sony a investit foarte multi bani in dezvoltarea jocurilor, dar si in promovarea acestora.

O parte din bugetul de promovare din Romania s-a dus in evenimentul pentru presa organizat ieri, fiind evident ca Sony Computer Entertainment Europe vrea sa impuna PlayStation Vita ca lider pe piata de console portabile de la noi. Chiar daca avem de a face cu un produs de o calitate indisputabila, sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le luati in calcul.

In primul rand, pretul nu este tocmai ce am numi accesibil pentru gamerul de rand, daca luam in considerare faptul ca vorbim despre o consola portabila. Daca stam sa comparam cu smartphone-urile cumparate fara contract, la 1129,99 Lei pentru versiunea WiFi si 1449,99 Lei pentru cea cu 3G, nu este totusi o afacere foarte rea. Din pacate, de pe Vita nu pot fi initiate apeluri telefonice.

In al doilea rand, exista o mare problema care a fost mostenita de la PlayStation 3. Desi in cadrul prezentarii de ieri s-a vorbit foarte mult despre componenta online a consolei, facilitata de PlayStation Network si al sau Store, doar o parte din aceasta este disponibila folosind un cont de Romania. Motivul pentru aceasta situatie este lipsa magazinului digital, care restrictioneaza astfel accesul la jocurile lansate in format digital, aplicatii pentru retele sociale si chiar componentele online ale jocurilor care necesita activarea unui online pass. Pentru a avea acces la aceste functii, utilizatorii vor trebui sa utilizeze conturi din alte tari europene sau din America.

Nu in ultimul rand, trebuie calculate si costurile aditionale pe care consola le aduce de la sine. Chiar daca husele sau o foliile protectoare nu sunt vitale pentru utilizarea lui PlayStation Vita, un card de memorie este. Acestea sunt realizate exclusiv de Sony, si se vand la niste preturi putin exagerate. In Romania, acestea se gasesc in variante de 4, 8 si 16 GB, la preturile de 89,99, 149,99, respectiv 219,99 Lei.

In magazine, alaturi de consola se vor gasi si cateva jocuri precum Uncharted: Golden Abyss, WipeOut 2048, Little Deviants, Reality Fighters, ModNation Racers: Road Trip, Unit 13 si EveryBody’s Golf, care au preturi cuprinse intre 129,99 si 219,99 Lei.

Acum ca stiti mai tot ce aveti nevoie pentru a achizitiona noua consola portabila de la Sony, PlayTech va invita sa urmariti si un scurt clip cu primele impresii despre aceasta.