06 iun. 2012 | 12:30

Computex 2012 – ViewSonic VP3280-LED, un alt prototip de monitor 4K

ACTUALITATE
Computex 2012 - ViewSonic VP3280-LED, un alt prototip de monitor 4K

ViewSonic este mai putin agreat de piata europeana, insa face produse de buna calitate. Este de asemenea unul dintre pionierii tehnologiilor noi. ViewSonic VP3280-LED este primul lor monitor 4K cu o diagonala de 31,5 inci.

Preturile pentru astfel de monitoare inca se pot compara cu pretul unei masini noi. De vina este tehnologia care inca pentru multi producatori este in stadiul de prototip, insa probabil ca in 5 ani nu vor costa mai mult decat un monitor obisnuit.

ViewSonic a ales o diagonala putin diferita de a celorlalti producatori, cu o densitate de 150 ppi. Rezolutia 4K inseamna mai exact de 4 ori Full HD, adica 3840×2160 pixeli. Display-ul este capabil de a afisa 10 biti de culoare si arata mai mult decat impresionant. Este nevoie desigur si de un sistem performant pentru a rula un clip in aceasta rezolutie, monitorul fiind conectat la un PC cu core i5 ce afisa doar imagini statice pe acesta.

Varianta curenta necesita doi conectori DVI pentru a trimite semnalul de la PC la display insa se lucreaza la implementarea a doua porturi DisplayPort, pe viitor, pentru versiunea  finala. Atat fotografii cat si cei care editeaza clipuri chiar si in HD vor fi mai mult decat incantati sa detina un astfel de monitor.