11 oct. 2012 | 11:30

China raspunde la manifestarile impotriva ZTE si Huawei

ACTUALITATE
China raspunde la manifestarile impotriva ZTE si Huawei

Zilele trecute anutam problemele pe care Huawei le intampina in Statele Unite si Australia iar acum vedem si reactiile de la Beijing la acuzatiile ca echipamentele de retelistica produse de ZTE si Huawei ar putea fi instrumente de spionaj.

China raspunde la manifestarile impotriva ZTE si Huawei

Nu a durat mult si China s-a autosesizat in ceea ce priveste curentul international anti ZTE si Huawei. Pe acest subiect, ministrul comertului din China a facut cateva declaratii. Printre altele s-au negat legaturile producatorilor de echipamente cu organismele Partidului Comunist din China si cu Armata de Eliberare a poporului.

Cu aceasta ocazie, Shen Danyang a descris raportul Statelor Unite ca fiind pura ,,speculatie subiectiva” bazata pe ,,dovezi false”, cuvinte ce merg parca pe aceiasi linii ale afirmatiilor publicate de Huawei la auzul vestilor. Interesant este faptul ca desi curentul international nu este potrivnic unei astfel de atitudini,  Danyang reuseste sa fie si optimist in cateva afirmatii. ,,Speram ca Statele Unite pot face un efort concret in a crea un mediu propice pentru o piata de desfacere corecta si justa pentru cele doua companii.”

In alta ordine de idei, si purtatorul de cuvant al Guvernului Canadian a facut ieri cateva referinte anti-Huawei fiind citat ca spunand pe un ton ironic: ,,Va las pe voi sa decideti, daca credeti ca Huawei ar trebui sa fie o parte componenta din sistemul de securitate al guvernului canadian.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele