26 sept. 2012 | 17:20

CEO-ul Intel isi exprima nemultumirea fata de Windows 8

ACTUALITATE
CEO-ul Intel isi exprima nemultumirea fata de Windows 8

Paul Otellini

In cadrul unei intalniri, CEO-ul Intel, Paul Otellini a spus angajatilor ca Windows 8 este lansat inainte sa fie cu adevarat gata. Totusi lansarea este programata corect iar Microsoft poate lansa update-uri pentru a rezolva eventualele probleme. 

Aceste tipuri de lansari nu sunt totusi neobisnuite, daca ne uitam in urma la istoricul Microsoft, Windows Xp a devenit un sistem de operare sigur si stabil abia cu lansarea celui de-al doilea Service Pack. Windows Vista pe de alta parte a suferit o amanare a lansarii din cauza unor probleme majore. Windows 7 a fost totusi unul dintre OS-urile cele mai reusite ale producatorului de software. Se practica tot timpul strategia de tip 80/20, care inseamna ca un software este finalizat in curs de 80 % si dupa feedback-ul primit in perioada post lansarii producatorul rezolva problemele. Motvul principal este ca oricat de multi programatori ar testa respecitvul software tot este nevoie si de interactiunea cu publicul pentru a il face mai bun.

Windows 8 a primit pe de alta parte o serie numeroasa de critici din partea dezvoltatorilor si a publicului care si-a instalat versiunea preview, in mare parte din cauza lipsei butonului de Start, care ar fi putut macar fi inlocuit cu butonul de search din OSX. La ce credem ca se refera CEO-ul Intel in acest caz este integrarea cu noile tehnologii ale procesoarelor intel precum si cu functii care vor fi incluse in generatia a 4-a de procesoare programata pentru inceputul anului viitor. Microsoft insa a gandit de aceasta data Windows 8 pentru interconectivitate pe toate platformele pe care va fi instalat. Vom vedea la sfarsitul lunii Octombrie cum va fi primit de catre consumatorii finali, si vom mai reveni pana atunci cu pareri si opinii asupra acestuia.