03 iul. 2012 | 15:59

Cel mai subtire display din lume este facut din baloane de sapun [+Video]

ACTUALITATE
Cel mai subtire display din lume este facut din baloane de sapun [+Video]

 Cel mai subtire display din lume

Oamenii de stiinta japonezi au demonstrat cum putem vedea imagini, chiar si 3D, pe un ecran facut din baloane de sapun.

Echipa de specialisti din Tokyo a declarat ca avem de-a face cu cel mai subtire ecran trasparent din lume si ca acest gen de tehnologie ar putea fi folosit la o scara mai mare pentru a vedea poze sau chiar videoclipuri.

Utilizand refexii si diferite niveluri de vibratii ultrasonice, echipa doctorului Yoichi Ochia a reusit sa proiecteze imagini ale pamantului si ale unor insecte pe ecranul din baloane de sapun. Prin folosirea mai multor bule, imaginile pot capata efecte 3D. Conform pocket-lint.com, asa zisele baloane de sapun sunt realizate dintr-o solutie coloidala care trebuie mentinuta in niste parametrii prestabiliti, in asa fel incat ecranul sa nu „explodeze”.

Chiar daca nu ne asteptam ca telefoanele sau televizoarele sa beneficieze de pe urma acestei descoperiri in viitorul apropiat, trebuie sa recunoastem ca ideea nu este doar ingenioasa, ci mai degraba spectaculoasa. Mai jos aveti un filmulet menit sa va demonstreze ca baloanele de sapun pot fi utilizate pentru mai mult decat simpla distractie a copiilor in parcuri.