27 sept. 2012 | 12:45

Cat esti dispus sa platesti pentru un iPhone 5?

ACTUALITATE
Cat esti dispus sa platesti pentru un iPhone 5?

Daca saptamana trecuta vorbeam despre primele preturi oficiale pentru iPhone 5, iata ca a venit vremea sa analizam si piata romaneasca.

Preturi Apple iPhone 5 in magazinele online

Dupa cum stim cu totii, Romania nu se incadreaza nici macar in al doilea val al lansarilor oficiale de pe 28 septembrie, lucru care ii va costa ceva banuti in plus pe fanii dornici sa achizitioneze „revelatia” Apple intr-un timp cat mai scurt. Si cum perioada de precomenzi se cam apropie de sfarsit pe la mai toate magazinele mai mici sau mai mari de pe la noi, acum putem sa analizam cum stau la capitolul preturi pentru o eventuala livrare din stoc.

Vom lua in discutie cateva canale de vanzare mai mult sau mai putin oficiale, dar care reprezinta cele mai cunoscute surse de gadget-uri pentru romanii care aleg sa cumpere online. Am ales sa prezentam preturile celei mai ieftine variante si anume: iPhone 5 16GB de culoare neagra.

Koyos, Evomag, PCGarage si PCFun ofera minunatia pentru 3.299 de lei, un pret destul de apropiat de cel oficial din Anglia 530 de lire.

Pret iPhone 5 - 1

Sigmanet si CEL ridica putin stacheta pana la 3.499 de lei.

Pret iPhone 5 - 2

Azerty, Mediadot si Marketonline se plaseaza preturile undeva la aproximativ 4.100 de lei.

Pret iPhone 5 - 3

Cele mai mari preturi se regasesc in oferta a trei magazine mai putin cunoscute: TelefonulTau, YourPhone si Eurotelefoane care comercializeaza noul model pentru 4.299 si 4.499 de lei.

Pret iPhone 5 - 4

Cel mai mic pret dintr-un magazin, la ora actuala pe piata de la noi poate fi gasit la QuickMobile, mai exact 3.199 de lei.

Pret iPhone 5 QuickMobile

De partea cealalta pe piata neagra, preturile sunt ceva mai piperate, mai ales la vanzatorii care se lauda cu stocuri reale de mai multe bucati. Asadar pe Okazii gasiti noul iPhone la preturi intre 800 si 1350 de euro in functie de disponibilitate si reputatia vanzatorului.

Pret iPhone 5 Okazii

Spre marea noastra mirare, cel mai mare magazin online din Romania, emag.ro nu are inca in oferta noul telefon al marului american, nici macar la precomanda, de unde deducem ca probabil asteapta importuri ceva mai oficiale.

Sfatul nostru este sa mai asteptati o perioada pana se mai calmeaza piata si abia dupa, sa va orientati catre un retailer cunoscut care sa va ofere o garantie cat mai reala si valabila pe teritoriul Romaniei. Pentru cei mai nerabdatori din fire, nu putem decat sa va uram cumparaturi placute, dar nu uitati sa cascati bine ochii inainte sa dati aproape 1000 de euro pe un telefon adus pe sub mana de afara.