26 iun. 2012 | 14:59

Canon Mixed Reality se apropie de realitate [+VIDEO]

ACTUALITATE
Canon Mixed Reality se apropie de realitate [+VIDEO]

Canon MR Headset

Daca in urma cu o saptamana anuntam solutia Mixed Reality a celor de la Canon, e placut sa vezi ca doar cateva zilele mai tarziu respectiva bucata de tehnologie a putut fi experimentata de cei de la The Verge in cadrul 3D and Virtual Reality Expo – Tokyo.

In clipul de mai jos, puteti vedea in practica cat de avansata este tehnologia celor de la Canon si mai ales cat de utila poate fi in diverse domenii de activitate. De la training in aeronautica si pana la demonstratii interactive de produse care se afla inca in stadiu de dezvoltare, Canon Mixed Reality deja  si-a gasit cativa clienti seriosi pana la lansarea ce va avea loc luna viitoare.

In exemplul de mai jos este demonstrat cat de usor se poate demonta o varianta simplificata a unui motor de avion, folosind un instrument asemanator baghetei magice din Harry Potter. Desi graficul de mai jos detaliaza intregul sistem, este extrem de interesant sa vezi in practica, folosind doua camere montate in dreptul lentilelor unor ochelari, la ce nivel de interactivitate poate sa ajunga un sistem de realitate augumentativa.

Desi ne putem imagina deja jocuri extrem de scumpe care sa foloseasca un sistem asemanator, pentru mediile corporatiste in care banii nu sunt o problema, cu siguranta un astfel de sistem atrage deja un numar foarte mare de fani.

canon_mr

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele