10 aug. 2012 | 23:19

Blizzard confirma: Nici Battle.net nu e imun la atacuri informatice

ACTUALITATE
Blizzard confirma: Nici Battle.net nu e imun la atacuri informatice

Desi mi-as fi dorit sa zic ca macar Battle.net este infailibil cand vine vorba de securitate online, intr-un comunicat oficial Blizzard tocmai a recunoscut contrariul.

Blizzard Battle.net

Battle.net este serviciul online al celor de la Blizzard care pe langa o infrastructura de servere pentru jocurile online ale companiei, ce stocheaza intreaga baza de date a utilizatorilor, informatii legate de conturile respectivelor persoane plus salvari din jocuri precum Diablo 3 sau World of Warcraft.

,,In aceasta saptamana echipa responsabila de securitate la Blizzard a descoperit o accesare ilegala a retelei interne.”  Asa incepe un comunicat de presa publicat pe blogul companiei de catre Mike Morhaime – Director Blizzard. Se pare ca  situatia a fost investigata prompt si pe langa constatarea pagubelor cazul a fost inaintat si politiei.

Morhaime a afirmat ca nu s-a descoperit nici un fel de dovada care sa sugereze copierea datelor financiare, adrese fizice sau nume reale ale utilizatorilor. In schimb, o serie de adrese de email ale utilizatorilor Battle.net au fost furate, inclusiv raspunsuri la intrebarile de securitate. Tot acum au fost accesate alte informatii referitoare la procesul de autentificare prin dispozitive mobile. Aparent au fost furate intr-o forma criptata datele de autentificare ale tuturor utilizatorilor ce folosesc servere din America de Nord. Desi algoritmul prin care erau encriptate respectivele informatii par a fi destul de complexe, presedintele companiei sfatuieste utilizatorii sa-si schimbe parolele atat pe Blizzard cat si pe alte site-uri la care folosesc aceeasi parola.

Pentru a informa cat mai eficient in legatura cu evenimentul descris mai sus, in zilele urmatoare toti utilizatorii de Battle.net care folosesc servere situate in America de Nord pentru sesiunile de gaming vor fi obligati sa-si schimbe parolele si intrebarile de securitate. Pentru mai multe detalii au fost creat si un FAQ cu intrebari si raspunsuri legate de acest eveniment neplacut..

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele