12 ian. 2012 | 06:40

Belkin profita la maxim de Thunderbolt – lanseaza un port replicator special pentru Mac

ACTUALITATE
Belkin profita la maxim de Thunderbolt - lanseaza un port replicator special pentru Mac

Belkin Thunderbolt

Chiar daca era doar o chesiune de timp pana vedeam un accesoriu care sa despice firul in patru cand vine vorba de Thunderbolt, e placut sa vezi ca Belkin e prima care a intrat in cursa cu al sau Thunderbolt Express Dock.

Belkin a facut furori la CES cu un concept de produs total diferit fata de ceea ce avusese la IFA in urma cu cateva luni in urma.

Practic, dispozitivul din imaginile alaturate reuseste sa transforme un port Thunderbolt, pe langa un alt port Thunderbolt, in 3 porturi USB 2.0 , un FireWire 800, un HDMI, audio out – 3,5mm si Gigabit Ethernet. Pentru conectarea port replicatorului la Mac este suficient un singur cablu Thunderbolt, iar daca bugetul va permite, pa langa pretul unui astfel de aparat puteti achizitiona mai multe si le puteti lega in serie folosind cel de al doilea port Thunderbolt de pe Belkin Thunderbolt Express.

Pretul este departe de a fi mic – 299 dolari, insa e si greu sa compari un astfel de aparat din punctul de vedere al functionalitatii cu alte produse de pe piata, create sau nu de Apple. Lansarea in magazine va fi in septembrie.

Belkin Thunderbolt 2