25 mai 2012 | 16:07

Axis: Yahoo ataca piata browserelor [+VIDEO]

ACTUALITATE
Axis: Yahoo ataca piata browserelor [+VIDEO]

yahoo-axis

Pentru cei care credeau ca au vazut cam tot ce are de oferit piata browserelor si deja sunt fani Chrome, Mozilla sau Internet Explorer, cei de la Yahoo vin cu o surpriza denumita Axis.

Noul Yahoo Axis integreaza ideea de navigare si cautare online intr-o singura experienta, prin impartirea ecranului. Astfel utilizatorul va putea accesa rezultatele cautarii aflate deasupra paginii pe care o viziteaza la momentul respectiv.

Cautarile sunt afisate sub forma unor pictograme destul de mari, in asa fel incat sa ofere o idee despre ce se ascunde in spatele fiecarui link. Bara de cautari este capabila sa ofere sugestii pe masura ce tastezi si, odata logat, Axis retine ultima pagina vizitata indiferent de gadget-ul folosit: iPad, iPhone sau calculator.

Pentru moment, Axis poate fi gasit in Apple Store ca aplicatie pentru iOS, dar functioneaza si drept plug-in pentru majoritatea browserelor, inclusiv Google Chrome. Conform pocket-lint.com, Yahoo lucreaza deja la dezvoltarea Axis si pe alte platforme mobile.

Ramane sa vedem in ce masura aceasta miscare ii va ajuta pe cei de la Yahoo sa isi recastige macar o parte din faima in materie de cautari si browsing online.

Mai jos aveti si un clip de prezentare al noului browser si trebuie sa recunoastem ca arata destul de promitator.