31 aug. 2012 | 14:00

Ativ S: Samsung imbratiseaza Windows Phone 8 la IFA

ACTUALITATE
Ativ S: Samsung imbratiseaza Windows Phone 8 la IFA

Desi ne-am fi asteptat ca Nokia sa dea tonul terminalelor cu Windows Phone 8, realitatea se pare ca este cu totul alta. Noul telefon Ativ S al celor de Samsung are onoarea de a fi primul telefon bazat pe noul sistem de operare Microsoft, anuntat la IFA 2012.

Samsung ATIV

Ativ S este un smartphone cu ecran HD de 4,8 inci ce foloseste tehnologia Super AMOLED, protejat de Gorilla Glass. Procesorul este un dual core tactat la 1,5 GHz, camera din spate este de 8 megapixeli iar cea frontala de 1,9 megapixeli. Noul terminal, are dimensiuni de 137,2 x 70,5 x 8,7 milimetri si integreaza 1 GB RAM. Pe partea de stocare exista doua optiuni, de 16 sau 32 GB preinstalati, cat si un lacas pentru carduri microSD. In ceea ce priveste designul, materialele folosite sunt aluminiu eloxat si sticla pe fata, iar de aceasta data, Samsung a optat pentru un buton fizic Windows. Bateria din Ativ S are o capacitate decenta de 2300 mAh.

Chiar daca a fost prezentat in detaliu in cadrul evenimentului Samsung Unpacked de la IFA, nu prea se stiu detalii legate de software. Mai precis, nu este clar momentan la ce nivel a personalizat echipa de ingineri de la Samsung experienta WP8. Din cate am putut afla, se pare ca aparatul este foarte sprinten.

Mai ramane ca Samsung sa integreze noul aparat intr-un ecosistem complex bazat pe Windows. Daca nu vom vedea mai multe aplicatii cross platform, sisteme inteligente de sincronizare a datelor sau dovezi ca Windows 8 este perfect pentru orice clasa de aparate, situatia s-ar putea complica teribil atat pentru Microsoft, cat si pentru parteneri. Cu alte cuvinte, trecem printr-o perioada in care un hardware bun nu mai este suficient pentru ca un produs sa fie de succes. Cu toii avem nevoie de ecosisteme si de confortul pe care ti-l ofera o aplicatie pe care o poti cumpara odata si instala pe toate dispozitivele disponibile.

ativ-s-specs-560

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele