26 iun. 2012 | 12:20

ASUS Padfone, in curand in Romania

ACTUALITATE
ASUS Padfone, in curand in Romania

ASUS Padfone 3

Ieri a fost lansat in Romania in mod oficial ASUS Transformer Pad Infinity, pe care colegul nostru Radu l-a intors pe toate partile in review-ul sau. Ei bine, in cadrul evenimentului de lansare, compania taiwaneza ne-a prezentat si un alt produs, care va ajunge foarte curand in mainile noastre si in magazinele din Romania: ASUS Padfone.

Este vorba despre conceptul prezentat inca de anul trecut in cadrul diverselor conventii de tehnologie, care implica un telefon bazat pe sistemul de operare Android ce se poate „transforma” in tableta, iar apoi intr-un mini laptop. Chiar daca pana in prezent aveam de a face cu un simplu concept, ieri am avut ocazia de a pune mana pe produsul final si trebuie sa recunosc: am fost impresionat. Stiam deja inca de la MWC 2012 specificatiile tehnice ale acestui produs, insa am fost uimit de cat de bine se comporta in utilizare. Totul se misca perfect pe versiunea de Ice Cream Sandwich ce ruleaza pe Padfone, iar tranzitia intre modul telefon si modul tableta este aproape instantaneu, aplicatiile fiind adaptate pentru fiecare tip de display in parte.

ASUS a insistat pe faptul ca un utilizator de Padfone poate sa beneficieze de internet mobil prin intermediul unui singur abonament de date, fie ca are nevoie de o experienta mobila pe telefon, una ceva mai avansata pe o tableta sau ca lucreaza online cu ajutorul dock-ului tastatura. Si mai interesant este faptul ca gratie celor doua dock-uri, fiecare cu baterie extra inclusa, telefonul poate sa ramana functional pe o durata de sase ori mai mare decat ar functiona de unul singur. Nu in ultimul rand, stylus-ul capacitiv este foarte interesant, intrucat beneficiaza de functia de headset bluetooth si chiar vibreaza cand utilizatorul primeste un apel pe telefon/tableta.

Din pacate, pretul noului produs hibrid ASUS este destul de piperat. Pachetul care include telefon plus dock-ul tableta este asteptat la un pret de aproximativ 3200 lei, in timp ce pentru pachetul complet cu tastatura inclusa, utilizatorii vor trebui sa scoata din buzunare o suma apropiata de 3600 lei.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Asus Padfone first look/”/]